top of page
  • Writer's pictureflorentaturlea

Anxietate, tristete, furie

Updated: Sep 19, 2019

Aceste emoții sunt considerate de mulți ”emoții negative”. Emoții pe care nu TREBUIE să le ai. Iar dacă ajungi cumva să le simți, TREBUIE să fii puternic, să le bagi cât mai adânc dedesubt în suflet, acolo unde să uiți de ele și de unde nu te mai pot afecta. Foarte important, de asemenea, este să nu știe nimeni că le ai sau că le-ai simțit vreodată. Asta te-ar face un om slab.

De aici începe procesul fiecăruia. Când se acceptă emoțiile, și se intră în contact cu ele, ele furnizează informații prețioase despre schimbări pe care ne dorim să le facem, și poate nu suntem conștienți de ele. Fritz Pearls, unul din numele faimoase din terapia Gestalt, spunea că Anxietatea este despre sănătate și schimbare. Psihiatrii sunt primii care vor să scape de anxietate - sunt anxioși când vine vorba de anxietate.

Anxietatea, ca și tristețea, frica, fericirea sunt parte din viața noastra, fiecare cu un rol foarte important. Este neplăcut și nu este ceva ce urmărim - să simtim tristețe sau să fim anxiosi, dar o dată ce depășim ”punctul critic” realizam ce roluri importante în deciziile noastre, în dezvoltarea și schimbările pe care le facem, au aceste emoții.


Florența Țurlea | Psihoterapeut

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page