top of page
  • Writer's pictureflorentaturlea

Experiența cabinetului
Mi-am imaginat de multe ori, în trecut, un loc în care să îmi pot întâlni clienții, care să confere o senzație de siguranță, de conectare, și care să faciliteze dezvoltarea armonioasă a relației noastre terapeutice. Astăzi, este despre acel loc unde îmi întâlnesc acum clienții live.


Desi lucrez în continuare și online, experiența ședințelor live este ceva unic. Fiecare client se aduce pe sine în sala de ședințe, iar procesul și relația dintre noi începe atunci când fiecare din noi se întreabă (conștient sau nu), „Ce spui după `Bună ziua?`” (la fel ca în cartea lui Berne, 1972).


Procesul începe, uneori, cu mult înainte de acel prim contact. Poate de la primul gând de a începe un proces terapeutic, de la primul search sau prima vizionare a site-ului unui potential terapeut, de la telefonul în care se stabilește ședința și modurile în care se întâmplă aceste lucruri, iar aceste lucruri, vor fi și ele, semnificative în noua relație. La fel cum ne amintim de întregul context în care ne-am cunoscut partenerul de viață sau cum am obținut jobul dorit.


Primul contact la cabinet este mai mult de întâlnirea cu terapeutul pentru ședință. Este întreaga experiență a zilei în care a avut loc ședința, gândurile, fanteziile și așteptările create (de multe ori, neverbalizate și neconștientizate). Este drumul până la cabinet cu tot ceea ce presupune (agitația din trafic sau bucuria de a asculta muzica preferată în mașină, aglomerația de la metrou sau curiozitatea observând dinamicile din jur).


La cabinet experiența începe la poartă. La sonerie va răspunde cineva din casă care va deschide poarta. În curte, dacă e vară, o coroană de viță de vie face umbră și invită înăuntru. În capăt, în dreapta, o altă ușă galbenă, care se deschide mai greu, dă spre 7 trepte spre demisolul casei, unde este cabinetul. Înăuntru, vara este plăcut, oricât de cald este afară. Casa veche, cu mult lemn, este fermecătoare prin simpla trăire a experienței. În capătul holului, o anticameră boemă, care a fost atelier de pictură, face trecerea către cabinet. De multe ori, experiența va fi desconsiderată multe întâlniri de acum încolo. Poate emoțiile primelor ședințe vor face ca abia după ce te vei așeza pe canapeaua confortabilă să observi camera spațioasă și luminoasă.


Ușa se închide, oferind confidențialitate și protecție și mai departe, cum va decurge procesul depinde de fiecare din noi.


0 views0 comments

Comments


bottom of page